maandag 2 mei 2011

Prijs je Wijn

Afgelopen week weer het zoveelste verhaal over most en water en een aantal andere variaties waarmee de grootgrutters hun klanten van "wijn" voorzien. Al jaren worden er discussies gevoerd over wat nou wijn is en welke prijs hoort bij kwaliteit. Voorop zou smaak moeten staan, vind je het lekker of niet. Het blijkt echter dat bijzonder weinig mensen in staat zijn om dit op een objectieve manier te beoordelen. Er is een smaak referentie en die is weliswaar voor iedereen verschillend maar smaak is objectief te beoordelen volgens vele kenners. Waarom wordt ik dan zo moe van die gesprekken met ondernemers en mensen die smaak alleen op prijs beoordelen. Ligt dat aan mij of doet het gewoon pijn om wijnen te drinken die zwaar onder de maat zijn of is het de wetenschap dat die wijnen voor 1,60 euro worden ingekocht en voor 20,00 euro op de kaart staan? Aangelengde most wil eigenlijk niemand drinken maar als je het niet weet, niet proeft en het is ook nog eens heel goedkoop wat is dan het probleem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten